Urmărește-mă și pe Facebook!

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Mam, Aurora Boreala si o vacanta ad-hoc

Ce faci atunci cand mama ta pleaca la Cercul Polar, in cautarea Luminilor Nordului? Pai te ocupi de vacanta si esti super-super exaltata! Ca si cum ai pleca tu acolo, nu alta! :))

Povestea incepe asa... mam pleaca sa vada Aurora Boreala. Asa ca imi aduc aminte ca Travel Man, un prieten drag, cunoscut cu multi ani in urma, a scris pe Facebook-ul lui ceva despre Tromso, bilete de avion si Aurora. Deci ma pun pe treaba!

Cautarea incepe cu fazele lunii, pentru a avea cele mai mari sanse sa vada Aurora. Am descoperit ca intre 15 si 22 februarie, probabilitatea de a vedea Aurora este foarte mare. Zis si facut. Am ajutat-o sa isi cumpere bilete de avion catre Oslo. Apoi am cautat bilete din Oslo catre Tromso. Acest oras este cel mai mare din nordul Norvegiei si al doilea ca marime de la Cercul Polar. Si nu este "freezing cold" acolo, asa cum s-ar crede, datorita Gulf Stream, asa ca in februarie sunt asteptate temperaturi de -1 pana la -4 grade Celsius.

De ce Tromso? Pentru ca Tromso se afla in centrul Aurorei si este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a observa Luminile Nordului. Acestea se pot vedea cel mai bine in Octombrie, Februarie si Martie, cand este cer senin, nu este luna si, bineinteles, daca ai noroc.

Un oras pitoresc, plin de turisti din toata lumea, aflat in zona de fiorduri si insule, punct de plecare catre observarea balenelor, plimbari cu sanii trase fie de Husky, fie de reni, vizitarea satelor Sami si descoperirea culturii lor stravechi... Adica un oras perfect pentru o vacanta minunata!

Cele 8 zile de vacanta vor fi pline cu vizitarea oraselor Oslo si Tromso, o plimbare cu sania trasa de reni si vizitarea unui sat Sami, o excursie de noapte in cautarea Aurorei si o excursie de zi cu vaporul in cautarea balenelor cu cocoasa si a orcilor. Cum suna...? :)


Cam asa arata Tromso in timpul noptii polare...


Aurora Boreala vazuta din Tromso


Doua panorame pe timp de zi si pe timp de noapte



Aeroportul din Tromso


Si orasul vazut din avion


Deci ce faci cand mama ta pleaca la Cercul Polar, sa vada Aurora Boreala? Iti spun eu! Pleci si tu cu ochii mintii sa vezi acele lumini spectaculoase!











Niciun comentariu: